Flakkeese bubbels

Van bouwkundige tot rabarberkoning
Cees Breederland vertelt over zijn rabarberbubbels

Vertel Cees, hoe is deze passie ontstaan?
Cees: “Ik maakte al rabarberwijn en met succes, al zeg ik het zelf, maar werd geïnspireerd om rabarberchampagne te maken door een lezing hierover bij ons wijngilde. Een paar leden van het gilde hebben het geprobeerd te maken, maar het was zo simpel nog niet. Flessen sprongen kapot en de kurken vlogen door het plafond. Daarna is het recept een beetje blijven liggen totdat de crisis kwam. Mijn werk als bouwkundige werd minder waardoor ik het recept weer heb opgepakt. Na enkele jaren van experimenteren ben ik tot een recept gekomen wat bijzonder in de smaak valt. En weet je, dat vind ik eigenlijk het leukste van alles. Dat mensen het product waarderen en ervan genieten.”

Vind je rabarber lekker en eet je het veel?
Cees: “Nou… we hebben al 40 jaar rabarberplanten in de tuin staan, maar we eten het eigenlijk nooit.” Cees kijkt zijn vrouw even aan. “We vinden het lekkerder in een glas.”

Lees de rest van het interview in TOF magazine #1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *